تحصیل در ترکیه

کشور ترکیه کشوری اروپایی – آسیایی است که دارای فرهنگ غربی وشرقی است. زبان رسمی  مردم  ترکیه ترکی است اما زبانهای ارمنی و کردی نیز در میان برخی از مردم و قوم ها دیده می شود.  ادامه 

تحصیل در ترکیه در دانشگاه های معتبر در سطح جهانی با امکانات بسیار عالی و هزینه های بسیار مناسب مقصد بسیاری از افراد است. دانشگاه های ترکیه در سالهای گذشته اعتبار علمی بالایی در مجامع بین المللی کسب کرده اند به گونه ای که مدرک علمی این دانشگاه ها در کلیه کشورهای دنیا شناخته شده است. در رشته پزشکی پس از فارغ التحصیلی کارت طبابت بین المللی اعطا می شود. در تمامی رشته ها برای دانشجویان ممتاز امکان بورسیه شدن توسط سازمان ها و مؤسسات آموزش آمریکایی و اروپایی میسر است و حتی در برخی از دانشگاهها از ترم دوم به بعد می توان به صورت انتقالی به دانشگاه های آمریکا در همان رشته و ترم تحصیلی منتقل شد. 

دانشگاه های ترکیه از اعتبار علمی بسیار بالایی برخوردارند و اغلب دانشگاه ها برای ارتقا سطح علمی خود با دانشگاه های معتبر جهانی ارتباط مستقیم دارند. مثلا دانشگاه حاجت تپه ترکیه به طور مستقیم با دانشگاه هاروارد آمریکا در ارتباط است و سیستم آموزشی دانشگاه های ترکیه کاملا مطابق با استانداردهای سیستم آموزشی آمریکا بوده و دورس به صورت ترمی – واحدی ارائه می شود.

بیش از ۲۰۰ دانشگاه در ترکیه وجود دارد که اکثر آنها توسط دولت اداره می‌شوند. اکثر این موسسات تازه تاسیس می‌باشند. در اوایل سال ۱۹۷۰ تنها هشت موسسه دولتی وجود داشت و  اولین دانشگاه خصوصی (دانشگاه بیلکنت) در سال ۱۹۸۴ تاسیس شد. دانشگاه بین‌المللی آنتالیا(AIU)، تازه تاسیس‌ترین دانشگاه ترکیه است که اولین سال تحصیلی خود را در سال ۲۰۱۳/۲۰۱۲ آغاز کرد و هدف آن جذب دانشجویان خارجی بوده است. دانشگاه‌های دولتی و خصوصی در ترکیه پیرو توافق‌نامه بولونیا هستند و دوره‌های تحصیلی خود را  مطابق با اروپا یکسان‌سازی می‌کنند. بسیاری از دانشگاه‌های ترکیه در برنامه Erasmus+  شرکت کرده‌اند؛ این 

برنامه از مبادلات دانشجویان بین‌الملل پشتیبانی می‌کند. در آخرین تغییرات سیستم رده بندی آموزش عالی کیو.اس، سیستم آموزش عالی ترکیه در رده  ۴۳ جهان قرار گرفت.

 

 دانشگاه‌ها و دیگر موسسات آموزش عالی به دو دسته دولتی و خصوصی تقسیم می‌شوند:

 

دانشگاه‌های دولتی اکثرا توسط دولت پایه‌گذاری شده‌اند و در نتیجه شهریه کمتری از دانشجویان دریافت می‌کنند. در این دانشگاه‌ها از زبان‌های ترکی، انگلیسی، آلمانی یا فرانسوی به عنوان زبان آموزشی استفاده می‌شوددانشگاه‌های خصوصی معمولا شهریه بیشتری از دانشجویان دریافت می‌کنند اما در سطح بین‌الملل فعالیت گسترده‌تری دارند و با صنعت همکاری‌های بیشتری دارند. زبان آموزشی در کلاس‌ها و دوره‌های آموزشی اغلب انگلیسی است.

تمام دانشگاه‌های ترکیه تحت نظارت شورای آموزش عالی ترکیه  می‌باشند. این امر تضمین  می‌کند که تمام دانشگاهها در سطح بین‌المللی هستند و به تمام استانداردهای آموزشی پایبند می‌باشند. یکی از بهترین شرایط تحصیل در ترکیه، بهره‌مندی از بورسیه‌های تحصیلی است. این بورسیه‌ها برای دانشجویان مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکترا و دانشجویان پژوهشی تعریف شده‌اند و تمام دانشجویان غیر ترکی می‌توانند برای این بورسیه‌ها درخواست دهند. لازم به ذکر است که هر دانشجو می‌تواند تنها برای یک بورسیه درخواست دهد و طی درخواست خود لیستی از 12 دانشگاهی که قصد بورس شدن به آن‌ها را دارد، ثبت کند. دانشجویان می‌توانند تنها 6 دانشگاه خود را از بین شهرهای آنکارا، استانبول و ازمیر انتخاب کنند.



مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها